Kopance, škrcení, zlomeniny: maličký Marley potřebuje pomoc

Když mi bylo devět a pořídili jsme si štěně labradora, byla jsem štěstím bez sebe. Přišlo mi strašně fajn, že si s ním kdykoliv můžu sednout na dvorek, hladit ho, stěžovat si na celý svět a on mě věrně poslouchá. A taky jsem byla první v ulici, kdo měl psa, takže jsem mohla frajeřit. A pak přišel telefon od tety, která tehdy bydlela na druhé straně republiky. Její zaměstnankyně našla v kontejneru malé štěně. Někdo ho tam nechal napospas, ať si se svým životem poradí samo. Respektive, dotyčný spíše čekal, že štěně nebude mít nic, s čím by si mělo poradit. Prostě ho poslal na smrt.
Párkrát jsme ho hlídali, ale později se s naším labradorem stali takoví kamarádi, že u nás zůstal natrvalo. Momentálně si u nás tahle dvojka kroutí 11 rok spolubydlení, během kterého se občas musím smát, když vidím, že kříženec malého vzrůstu dělá u brány na cizí kravál, zatímco labrador je jeho ochranka a budí více respekt. 

Chovatel z Prachatic

Každopádně, zpátky k začátku... štěně bylo roztomilé, hravé a jeho hlavním nepřítelem byly ponožky, do kterých se každému, kdo šel kolem, zakousl. Nikdo mu kvůli tomu nezlomil pánev, neškrtil ho, nelámal mu packy. Možná měl štěstí, že byl u lidí, kteří měli IQ větší než současné venkovní teploty. Myslím si totiž, že jen skutečně RETARDOVANÝ ČLOVĚK může téměř zmrzačit psí mimino, které se nemůže bránit. A to jen kvůli tomu, že chce, aby si s ním jeho páníček hrál. 

Jen málo lidem nejspíše uniklo video, které v posledních dnech běží snad všude. Na sociálních sítích, v televizi, v novinách... Mladý frajírek Jakub L. si pořídil psa, o jehož chovu evidentně mnoho neví, případně je dement, který si demonstruje svou sílu na slabších. Jiné vysvětlení toho, že zmrzačil zvíře poté, co jej TŘÍMĚSÍČNÍ ŠTĚNĚ LABRADORA údajně napadlo, neexistuje. 

                                                    Foto: Veterinární ordinace Vimperk
Portál Blesk.cz přinesl také výpoveď sousedů Jakuba, podle kterých bylo z bytu často slyšet kňučení. Pes měl navíc údajně ještě před tímto incidentem zlomenou nohu, jeho páníček ho prý ani nevenčil, namísto toho ho jen pouštěl na balkón, o čemž svědčí to, že je posetý výkaly. 

Bohužel nejsme psychologové. Nezjistíme teda, jestli se Jakub snažil zvířete zbavit, protože jej původně ani nechtěl, jelikož mu psa pořídili rodiče, poněvadž to byl asociál bez kamarádů. Případně jestli si na zvířeti léčil mindrák z malého penisu... 

Účet, který štěněti zaplatí léčbu

Nicméně... tříměsíční Marley v úterý skončil v péči veterinářky ve Vimperku. Podle informací, které později paní uvolnila pro veřejnost, Marley dorazil s otokem hlavy, hrudníku, velkým množstvím pohmožděnin a byl neschopný chůze. Momentálně je na specializovaném neurologickém pracovišti, kde je v péči odborníků. Další informace budou postupně zveřejňovány na stránkách veterina Vimperk. V pondělí bude také spuštěn účet, na který budou lidé moci posílat finanční pomoc, která bude na zotavení pejska potřebná. 

Petice pro vyšší trest i novelu zákona

Mezitím můžete podepsat petici Žádáme nejvyšší možný nepodmíněný trest za extrémní týrání štěněte panem J.L. z Prachatic, kterou vypracovala doktorka práv a momentálně ji podepsalo přes 50 tisíc lidí. Aby byl podpis platný, musíte jej potvrdit na e-mailu, kde vám pravděpodobně potvrzení skončí v hromadné korespondenci, případně ve spamu. Svým "podpisem" můžete pomoct také zde Novela zákona o týrání zvířat

Komentáře

Oblíbené příspěvky