Mike je Pán. Nebo ne?

O české ani zahraniční youtubery se nezajímám, protože většina z nich mi svým obsahem nemá co nabídnout. Na naléhání mladší sestry jsem se ale podívala na video nějakého kluka, který si říká Mike je Pán a prudí městskou policii v Praze. Jeden by si řekl, že je to vlastně geniální způsob jak upozornit na to, že je v téhle republice něco špatně, jelikož strážníci nemají dostatečné vzdělání. Z toho co jsem viděla a četla, mám totiž pocit, že Pán má skoro za to, že městská policie v Praze dokonce některým řidičům ubližuje. Ale pak se člověk podívá na Pánovy praktiky a zjistí, že městská policie není jediná, kdo ubližuje…

O tom, jaké praktiky Pánova pojišťovna užívá, by mohl sáhodlouze vyprávět (a též vypráví) Tvrdej Bob, coby bývalý klient předešlého Kocourkova (spolumajitel Pojisteninapokuty.cz) projektu. Za shlédnutí stojí také videa Petra Vojnara


Vtip Pánovy firmy je v tom, že pokud spácháte přestupek a dáte věc do správního řízení, přijdou na řadu obstrukce. Pokud se podaří věc táhnout dostatečně dlouhou dobu a úřad ji nestihne vyřídit, je vyhráno. Před nějakou dobou účinný systém, kterému se ale nyní snaží úředníci přizpůsobit. Promlčecí lhůta navíc byla před dvěma lety prodloužena – dříve musel správní orgán rozhodnout do jednoho roku, „nově“ do dvou let.

Kolik má vlastně MikeJePán let?

Ale teď už k seznamu záhad, které kolem sebe Mike vytvořil – základ je, že tajemnem je obestřen především jeho věk. Podle toho, jak se občas ve svých videích vyjadřuje, to skoro vypadá, že už všude byl, všechno viděl, všechno ví, každou řeku přeplaval, od všeho má klíče a tomu také jeho věk odpovídá. Faktem ale je, že je ročník 1997, letos teda oslavil 20 let. Takže, přesně jak uvedl Vojnar, vysvětlování, že Pán má nějakou SIMku 10 let psanou na firmu... no, řekněme, že pokud nepracoval v Číně, tak z tohoto tvrzení asi nic nebude.

Nehoda?

Před nějakou dobou na svém FB informoval o nějaké kauze, během které měl bourat a následně být vzat do CPZ. Vzhledem k tomu, že informační videa o celé situaci točil Kocourek, který je doufejme lepší „obhájce“ než herec, nebylo těžké prokouknout, že jde akorát o to udělat nějaký ten hype. Co víc, Mike, Kocourek ani žádný z 50 právníků jejich firmy si neuvědomil, že veřejnost se bude pídit po oficiálních informacích. Následně policejní mluvčí Tomáš Hulan vyvrátil vše, co Mike pustil do éteru, a tragikomedie mohla začít. 

Průměrný věk sledujících?

Pán musí poměrně často poslouchat, že sledovanost mu tvoří především teenageři ve věku 12 – 18 let maximálně, takže videa jsou na propagaci firmy možná super, ale těžko říct, jestli zasáhnou cílovku. Mike se ohradil print screenem nějakých interních informací s tím, že naopak, děti na něj nekoukají. Otázkou je, jestli si uvědomil, že pokud na youtube nemáte účet s věkem 18+, různá videa nebudete moci sledovat. Co byste tedy při zakládání účtu udělali jako nezletilí vy?

Co baví mě samotnou

Pomineme fakt o Mikově minulosti spojené s firmou OVB. Pokud si projdete nejrůznější fóra, ve kterých se diskutuje o pojištění proti pokutám, o Petru Kocourkovi, na jednu stranu je to občas veselé čtení, jindy by člověk ukápl slzu. Jeden z klientů například píše o tom, že potřeboval něco vyřešit a byl ochoten přijet do kanceláře pojišťovny. Jenže slečna, se kterou danou věc řešil, si nepamatuje, kde kancelář mají. 

Do pořadu DVTV si ho vzal Martin Veselovský. Pán na základě toho, že se jej Veselovský na něco byl schopný zeptat třikrát, usoudil, že rozhovor s ním moderátor nezvládl. Ono se to tak obvykle dělá. Když někdo váš dotaz nepochopí, nebo odpoví jak banán, tak mu otázku položíte znova. Debilní je, když respondent nepochopí.

Další perlou je Pánův momentální záměr dávat na FB aktuální novinky (že to prý okoukal u Pavla Novotného) a až se toho za „nějakou dobu“ chytí novináři, tak se jim bude smát, že jsou to „kokoti“. Kdyby se Mike neštítil aspoň dvacet minut denně přemýšlet, je pravděpodobné, že by si uvědomil minimálně to, že Pavla, kromě toho, že má info, které je pravdivé, sleduje úplně jiná skupina lidí. Jinými slovy, Pavel ví, kdežto Mike by jen rád věděl. Ale podle mého názoru se jenom filuta snaží přinutit novináře sledovat jeho profil průběžně, kdyby náhodou něco...

Za zmínku stojí také to, že má údajně Pán spoustu informací. Věděl prý i o tom videu s Forejtem, věděl to dost dlouho dopředu a taky toho využil. Tak pokud o tom neinformoval média on sám, těžko si představit, jak mohl využít info o tom, že si šéf hradního protokolu Forejt nechal, jak Pán říká „vrtat kávovar“. 

No a poslední úsměvná věc je ta, že Mike teď často povidá o tom, jak jede na nějakou dovolenou za peníze plátců koncesionářských poplatků, protože je v nějaké reality show ČT. Nedávno na jeho FB přistála fotka s tím, že si na dovču nebude balit vše, ale něco si tam koupí a ČT mu to pak za „naše“ peníze proplatí. Přišlo mi to jako kdyby se snažil provokovat, ale vzhledem k tomu, že koncesionářské poplatky se platí pravidelně ve stejné výši, bez ohledu na to, jestli Pán jede na dovolenou nebo sedí doma, pohoršit se mu tímhle stylem povede maximálně skutečného nerváka. A těch mezi jeho odběrateli myslím zas tolik není. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky