Bizární situace a ještě bizárnější obory univerzit

Nestává se často, že bych na tenhle blog něco psala, ale teď na to mám zase tak nějak náladu, tak proč ne. Kdybych měla psát jenom o tom, co zajímá mě, bylo by to poměrně lehké, jenže pokud má to co píšu zaujmout i někoho dalšího, okruh možných témat se zužuje. Nechci psát o zkouškovém, protože je to zlo a já se chci bavit jen o hezkých věcech (a ne, že jsem vyletěla na fonetice a jdu si dát příští týden opáčko).


Nebudu tady psát ani nic o složitosti vztahů, jak to tak občas u nějakých plaček pisatelek bývá. O jejich složitosti si totiž myslím svoje poté, co jsem měla dvě porozchodové debaty s kámoškama a ke konci minulého týdne si ke mně v místním sklípku přisedl nějaký random týpek, který (ani nevím odkud) zjistil mé jméno a vyprávěl mi o bývalé, která se taky jmenovala Soňa (což ho za mnou vlastně přivedlo), byla úplně supr, nic mu s ní nechybělo, ale on že
byl píča“ a tak se jednoho dne sbalila, odešla a nedala o sobě ani vědět. Po půl hodině jeho monologu už začínala Soňa chybět i mně. Vztahy už jsem teda myslím rozebrala celkem důkladně a stačilo.

Každopádně, nechci to tady ladit na nějakou negativní vlnu. Říkala jsem si, že by mě zajímalo, co všechno se dá na vysokých školách studovat a docela mě pobavilo z čeho všeho může člověk vůbec mít titul. Podotýkám, že všechny uvedené obory existují a většinu z nich je možnost v Americe skutečně studovat.
  • ·         Upíři v literatuře a kinematografii – Zatímco dříve byli upíři považováni za krvelačné bestie, se kterými se nechcete setkat, dneska by s upírem chtěla chodit každá.
  • ·         Luciferův efekt: jak se dobří lidé mění ve špatné
  • ·       Americké prázdniny – Pro Evropany docela nic moc obor, ale jinak jako jo. Pomůže to rozplánovat čas, destinace, zkrátka už nikdy nešlápneš vedle.
  • ·         Bělost: druhá strana rasismu TAK. V Americe mají na to obor, my Dělnickou stranu.
  • ·         Rozmnožování mimozemšťanů – Tady vás zase poučí o pohlavním styku mezi lidskou bytostí a mimozemšťanem. Doufám, že za tohle studentům aspoň jde něco do kapsy, kdo by to studoval dobrovolně.
  • ·         Kyberporno a společnost – V Česku asi rozšířenější spíše jako samostudium.
  • ·         Kyberfeminismus – V příloze stojí: naučte se jej rozpoznat a zakročit proti němu. Teď je mi trochu líto, že u nás neexistuje stejná reakce na diskutéry z Novinek.
  • ·         Jak sledovat televizi – No, zní to možná trochu stupidně, ale jo. Já to asi chápu. V době těch nejrůznějších sraček člověk musí mít trochu rozlišovací schopnosti a vědět co přepnout. A když je nemá, tak se mu prostě musí pomoct.
  • ·      Osvětlení – Tak na to bych si teda posvítila…

Komentáře

Oblíbené příspěvky