Smutný osud Tomáše Řepky: sláva, dluhy, trestní stíhání i morální blikance

Život Tomáše Řepky začíná nabírat na obrátkách. Paradoxně teď jeho osoba plní noviny možná víc, než v době jeho největších fotbalových úspěchů. Začátek jeho sportovní kariéry je bezesporu snem většiny začínajících fotbalistů. Příběh o klukovi z valašské dědiny, který se z vesnického klubu "prokopal" přes Baník a Spartu (se kterou 4x vyhrál ligu) až do reprezentace a do zahraničí. Jeho osobní život je zase naopak spíše noční můrou každého smrtelníka. Když přišel do týmu SK Hvozdnice v krajském přeboru, asi těžko by si 'Řepa' dokázal představit, že může být ještě hůř. A jak je vidět, může...


Ale pěkně postupně. První manželství, dvě děti, úctyhodná kariéra fotbalového obránce, který si oblékal dres italské Fiorentiny a britského West Ham United. Jedni Řepku zbožňovali, druhým se při zaslechnutí jeho jména kroutily prsty hrůzou. Do téhle skupinky patřili především fotbaloví sudí. Těžko říct, jestli bylo Tomášovo jméno častěji skloňováno v souvislosti s výkonem na hřišti, nebo kvůli jeho výbušné povaze, díky které mu nedělalo problém hodit míč do obličeje spoluhráče, nebo napadnout kameramana. 

Každopádně... Po návratu do domoviny se Řepka vrátil do Sparty a také se rozvedl. Krátce na to si vzal modelku Vlaďku Erbovou, což bylo, vzhledem k tomu, jak rozdílně oba působí, překvapením asi pro všechny. Po pár letech ale i jim oběma došlo, že tohle manželství bylo trochu krokem vedle a přišel rozvod. Rozpadu vztahu evidentně vůbec nepomohlo ani to, že se začaly provalovat bouřlivákovy dluhy. Za svou kariéru si sice vydělal přibližně 200 milionů korun, v roce 2014 mu ale exekutoři zabavili (coby vášnivému rybáři) i prut na ryby.

V současnosti údajně dluží 3 miliony korun oficiálně, zhruba stejnou částku má prý dlužit také neoficiálně různým nebankovním společnostem a podobně. Pokud si někdo myslel, že Řepka příchodem exekutorů dopadl na dno, tak mu momentálně Tomáš (ve spolupráci se svou současnou partnerkou Kateřinou Kristelovou) ukazuje, že i to se dá bagrovat.

Veselý řidič a osudová láska

S Kristelovou se dal Řepka dohromady v únoru 2017 a nutno dodat, že tento rok byl pro něj zlomový. Policie ho čapla za volantem se 4 promile v krvi a nabízely se dvě možnosti. Zaplatit flastr (na který by většina lidí vydělávala několik měsíců) nebo jít do basy. Do vězení nešel, pokutu za něj zaplatila jeho bývalá manželka.

Každopádně zpátky ke vztahu s Kristelovou. Musela jsem chvíli pátrat po tom, kdo to vlastně je, dřív jsem totiž věděla jen to, že chodila s Kazmou, ale kde k ní přišel on, to mi bylo záhadou. Pokud tápete stejně, tak dodám info: je to bývalá MISS KOUNICE, vítězka ankety o nejkrásnější nohy a moderátorka, t. č. bez pořadu.

Kristelová na svých insta stories začala v přímém přenosu Řepku "svlékat" veřejnosti. Díky krátkým videím na sociální síti najednou začali lidé o kdysi úspěšném obránci vědět fakt všechno – kdo ho kdy zastavil na ulici kvůli podpisu, kdy jde do vířivky, kdy vylézá ven, kdy došlo mezi ním a Katkou ke koitu a zhruba sedmdesát čtyři dalších činností, které nejen, že obyčejný člověk vědět nepotřebuje, ale dost často možná ani nechce.

Asi jsem ale nebyla sama, kdo začal pociťovat trochu prázdno, když si Katka dala profil jako soukromý. Z minuty na minutu tak odepřela spoustě lidem (kromě zajímavé podívané a ujištění se, že člověku může být i hůř) možnost přiučit se tomu, že i naprosto promarněný den můžete na sociálních sítích publikovat jako něco skvostného, co chce zažít úplně každý. Tedy za předpokladů, že tomu dáte dobrý filtr, umíte do obrazu zručně přikreslit dost šipek a reklam na něco, co normální smrtelník vlastně nepotřebuje.

Kauza inzeráty

Kromě toho Katka na svých insta stories šíří osvětu – často vybízí k tomu, aby lidé byli šťastni (alespoň z poloviny tak, jako jsou oni s Tomášem, což je sympatické, člověk by si měl vystačit s málem), aby si lidé zametli před vlastním prahem a taky povídá o tom, že se vše špatné v dobré obrátí. To docela často opakovala především ve chvíli, kdy si ji a Tomáše začal mazat na chleba Pavel Novotný, který dokonale předvídal téměř vše, co se jim v životech později událo. No a omílala to taky, když proti nim PČR zahájila trestní stíhání. 

To si vysloužili tím, že Vlaďce Erbové, coby matce Tomášova třetího dítěte, založili fiktivní inzeráty na erotických webech, kde uveřejnili modelčino číslo, na které vyzývali (pod přezdívkami ROMKA007 a cikanecka007) zavolat. Erbová se obrátila na policii, která si obratem vyžádala kamerový záznam z banky, kde došlo k zaplacení za uveřejněné inzeráty. Na záběrech má být vidět Kristelová s Řepkou. Zatímco prý Katka s úsměvem diktovala pracovníkovi banky údaje, Tomáš nakonec zaplatil 1 210 korun. Smutný příběh.

Úsměvné alimenty

Ještě smutnější ale je, že zatímco do ponížení matky svého syna je ochotný investovat tuto částku, na výživné svého dítěte pošle (namísto soudem uznaných 15 tisíc) jednou za dva měsíce 500 korun. Není asi třeba dodávat, že Markus není jediné dítě, u kterého neplatí domluvené alimenty. V současnosti se Řepka pokouší snížit výživné na 2 000 korun měsíčně. Teoreticky by si tak Erbová přilepšila. Prakticky je to však výsměch dítěti, jehož táta se sice tváří, že nemá dost peněz, ale zároveň si umí (podle své image na sociálních sítích) dopřát sushi, dobré večeře a výlety do zahraničí.

Kromě toho je neuvěřitelně dojemné, jak Kristelová na svých sociálních sítích ukazuje, že si Tomáš skvěle rozumí s jejím malým synovcem. Kdo ví, jestli si ale uvědomuje, že i on sám má dítě, které (jakkoli tvrdí, že mu jej Erbová zakazuje vídat) si dost možná bude pamatovat dětství bez táty, jejž bude znát pouze z bulvárních plátků. A tam se nedočte moc hezké věci.

Když byl Řepka ještě především výbušným obráncem, asi málokdo by si dokázal představit, že se po své kariéře bude takhle zostuzovat a řešit své soukromí před celým národem. Je otázkou, jestli jsou tyto akce z jeho hlavy. Nepochybně je ale Tomášův příběh důkazem, že i když jste v jednu chvíli svého života talentovaný fotbalista s napěchovanou peněženkou, můžete skončit bez koruny, bez zubů i bez soudnosti.

A myslím, že to největší rodeo nás teprve čeká. Protože jsem tady sepsala jen zlomek informací, odkážu vás na profil Pavla Novotného, web Expres.cz a nebo stránku Kačka Blažková von Bahnhof. Nesmím opomenout, taky instagramový profil Kateřiny Kristelové a Tomáše Řepky samotného. Tam si ale pro relevantní informace nechodím.


Komentáře

Oblíbené příspěvky