Nehoda u Obrnic: Snaha o záchranu spolujezdkyně? Nesmysl.

Českem hýbe kauza smrtelné nehody, kterou si holky nastreamovaly na Facebook. Někteří si myslí, že si řidička smrt zasloužila, jiní stojí za truchlící maminkou, která si přeje stažení videa z internetu a zároveň si myslí, že při smyku její dcera strhla volant tak, aby zachránila svou kamarádku...


Pud sebezáchovy
Teorie matky zemřelé dívky je bohužel hloupost. Kromě toho, že na videu jde vidět, že řidička ani neví, co má s autem při smyku dělat, u každého jedince funguje pud sebezáchovy. V první řadě se každý snaží zachránit sám sebe. Proto je v autě nejbezpečnější zadní sedadlo za řidičem. Protože právě on má ve chvíli, kdy hrozí nebezpečí, vše ve svých rukou a logicky se nejdříve pokusí zachránit sám sebe.
Co mě na videu vytáčelo nejvíce bylo chování řidičky, která k řízení přistupovala, jako kdyby hrála GTA. Nic se nemůže stát, jsem nedotknutelná, vím co dělám.


Facebook pár dní poté...
Zhruba dva dny po nehodě byly ještě na Facebooku dohledatelné profily obou holek. Ironií bylo, že zemřelá šoférka sdílela před svým posledním dnem obrázek ohledně lidské debility. Vzhledem k tomu, že měla povolené komentáře veřejnosti u svých příspěvků, asi si dokážete představit, jak to na jejím profilu po nehodě vypadalo. Momentálně je její facebookový účet pryč, stejně jako je pryč profil její spolujezdkyně i maminky, která na své zdi veřejně truchlila.

Následky
Osobně zastávám názor, že se člověk má z každé hlouposti, kterou udělá, nějakým způsobem poučit. V tomhle případě to bohužel nebylo možné a řidička zaplatila za svou hloupost tím nejcennějším, tedy svým životem.
Spolujezdkyně má údajně trpět ztrátou paměti. Vážně ji přeji, aby pro své dobro zůstala v tomto stavu co nejdéle, protože až to pomine, a zjistí, co se stalo, skončí v blázinci. Mimo to, reakce veřejnosti jejímu psychickému stavu moc nepomůže.

Spolujezdkyně, která doplatila na cizí vinnu?
Moje kamarádka tvrdí, že na spolujezdkyni bylo vidět, jak je jí jízda nepříjemná. Kromě toho, že několikrát vypískla, když řidička porušovala dopravní předpisy, tak tomu nic nenasvědčuje. Hazardovat někdo takhle s mým životem, kdybych mu nenapálila jednu mezi oči, alespoň mu řeknu, ať mi zastaví u krajnice, i kdybych do těch Teplic měla zajít pěšky. Nazdar.

Přát někomu smrt?
Závěrem bych chtěla dodat něco, co jste možná s touto kauzou četli už milionkrát. Smrt nepřeji nikomu, ale pokud řidička praktikovala styl této jízdy častěji, dřív nebo později by tohle klopýtnutí přišlo. Je ale spravedlivé, že kvůli přemrštěnému řidičskému sebevědomí a lidské hlouposti nezemřel nikdo nevinný.

Přání řidiččiny maminky, aby bylo video staženo z internetu, je v tuto chvíli nerealné a podle mě by šlo i o špatný tah. Naopak by se video mělo pouštět i v autoškolách, aby nastávající majitelé řidičáku věděli o tom, že jízda autem je ve skutečném životě úplně něco jiného než jízda autem ve filmu. 

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky